Torsk, rödbetor och fetaost – en fin kombination, eller hur? Börja med fetaostsåsen: Mosa samman 1 paket fetaost med 2 dl crème fraiche, 2 msk majonnäs, 1 finriven vitlöksklyfta och lite honung. Smaka av med salt och nymalen svartpeppar. Plasta skålen och ställ i kylen fram till servering. Gör gärna såsen dagen innan. Ju längre […]
Etikett: rödbeta
Rödbets- och citrongravad lax
Såå vacker! Det finns mängder med recept på rödbetsgravad lax, mitt hämtades från ica.se Men deras 1 kg-bit ersattes med ca 250 gram hos mig… Skala och grovriv 1 liten rödbeta. Blanda 1 msk strösocker och 1 msk salt i en plastpåse. Lägg ner rödbetsrivet samt lite finrivet citronskal (ett par drag på en citron […]
Sallad med grönkål, brysselkål och betor
Jag har sagt det tidigare – en av de bästa kokböckerna jag någonsin har köpt är “Kålboken” av Mette Løvbom. Köp den, du kommer inte bli besviken! Här kommer ännu ett recept från boken (med med minskad mängd vinegrette, jag vill inte ha så “blöt” sallad). Börja med att göra syltad rödlök, gör gärna detta dagen […]
Smörstekt torskrygg med jordärtskockspuré och rödbetor
Len puré till smörtekt fisk, mmmm! Koka 400-500 g färska rödbetor mjuka, det tar 15-30 minuter beroende på storlek. Skala 500 g jordärtskockor och 500 g mjölig potatis. Skär i jämnstora bitar och koka mjuka i saltat vatten. Är rödbetorna färdigkokta nu? Häll av dem och låt dem sedan svalna i kallt vatten innan du skalar dem och skär i bitar. Håll […]
Ugnsbakade betor med citron, fetaost och pumpafrön
Vi prenumererar på “Ekoboxen”, varannan vecka får vi fina ekologiska grönsaker levererade till ytterdörren. Trodde det var rödbetor i ena påsen, men det var visst vitbetor! Så rätten blev väldigt blek… Nåja 🙂 Vit- och gulbetor bakades i småformar och toppades med syrlig citron, salt fetaost och krispiga pumpafrön. Mycket gott! Sätt ugnen på 200 […]
Clementinmarinerade rödbetor
Ett gott tillbehör med vintrig smak. Receptet är hämtat från Allt om mat. Koka 300 g rödbetor, gärna små delikatessrödbetor (tar 20-40 minuter beroende på storlek). Lägg rödbetorna i kallt vatten och låt svalna innan du skalar dem. Klyfta rödbetorna och blanda dem med en dressing som består av finrivet skal och saft från 1 clementin, 1 tsk senap av […]