Ett litet hitte-på-recept. Som blev väldigt lyckat! Fin syra från limen och crunch från nötterna. En riktig turbomiddag!
Häll av 1 tetra gröna linser i en sil, skölj av och låt rinna av.
Skär 1 liten sqush i bitar. Jag använde en tandad kniv och skar ”stavar”, det blev lite extra tjusigt.
Skala 1 gul lök och 1-2 vitlöksklyftor, finhacka.
Hetta upp lite neutral olja i en stor gryta. Fräs lök och vitlök mjuk men utan att den får färg. Tillsätt squashen och låt fräsa med en liten stund innan du häller över 1 burk kokosmjölk.
Smaksätt med grön curry-pasta efter smak (jag tog ca 1 msk), finrivet skal och saft från 1 lime samt 1 tärning grönsaksbuljong. Låt koka samman några minuter och smaka av. Tillsätt de gröna linserna mot slutet.
Serveras grytan med ris och gärna lite cashewnötter (eller varför inte solros- eller pumpafrön) på toppen för crunch. Kanske en extra limeklyfta med, om så önskas.