Frittata med färskpotatis och mozzarella

Frittata med färskpotatis och mozzarella

Frittata är en tjock, spansk omelett. Ett jättebra sätt att ta tillvara på rester – det är smart att vara klimatsmart!

Skär olika godsaker i bitar, ex. kokt (färsk)potatis, paprika, tomater… Skala och skiva valfri sorts lök, och vitlök, tunt.

Sätt ugnen på 200 grader.

Fräs allt i omgångar i olivolja i en stekpanna som tål ugnsvärme. Låt allt få fin färg, krydda med salt och svartpeppar. Andra kryddor, ex. örter, tillsättes efter tycke och smak.

Vispa samman ägg, beräkna 1 ägg per person – även lite beroende på hur stor stekpanna du använder. Krydda med salt och svartpeppar.

Blanda alla rot- och grönsaker i stekpannan. jag tillsatte även en tärnad kula mozzarellaost. Slå sedan de uppvispade äggen över omelettfyllningen. Vicka på stekpannan så att ägget fördelas jämnt. Om äggen inte är nästan i nivå med fyllningen så får du tillsätta ytterligare uppvispat ägg. Strö riven smakrik ost överst.

Tillaga i mitten av ugnen tills frittatan har ”stannat” och osten har fått fin färg, ca 15 minuter om du använder varmluftsugn.

Låt frittatan vila några minuter i stekpannan innan du skär upp den i bitar och serverar med valfria tillbehör.