Jordgubbs- och persikopaj

Jordgubbs- och persikopaj

Knäckig smulpaj med frukt och bär, en kula vaniljglass som krona på verket! Välj själv om du vill göra en stor form eller portionsformar. Originalreceptet kommer från bloggen “Ansibeckis gård”, och ger 4-5 portioner.

Sätt ugnen på 200 grader.

Ansa 500 g färska jordgubbar. Skär i bitar. Skölj och kärna ur 2-3 persikor, skär även dessa i bitar. Lägg frukten i pajform (eller portionsformar). Pudra över 1 msk potatismjöl1 msk strösocker och 1 tsk vaniljsockerTips! Om du väljer portionsformar så är det enklast att blanda frukten med de torra ingredienserna i en skål och sedan fördela i portionsformarna.

Min favvo-smulpaj 🙂 Smält 100 g smör. Ta kastrullen från värmen och rör ner 2 msk ljus sirapknappt 1/2 dl strösocker1 dl havregryn2 dl vetemjöl samt 1 tsk bakpulver. Rör snabbt ihop till en smulig smet och fördela sedan över frukten.

Grädda pajen i mitten av ugnen tills frukten börjar bubbla och smuldegen har fått fin färg. Det tar ca 20-25 minuter för en stor pajform, och något kortare tid för portionsformar. Låt svalna och servera pajen med vaniljglass eller vaniljsås.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *