Italienska kycklingrullader

Italienska kycklingrullader med färsk pasta

”Matmorsorna” har gett ut flera kokböcker – detta receptet är hämtat från deras bok ”Din matkasse”. Gjorde dock några justeringar utifrån vad som fanns hemma i mitt kylskåp och på ICA.

Köp en burk färdig tomatsås eller koka en egen tomatsås (ex. 400 g krossade tomater, hackad gul lök, hackad vitlök, en nypa socker, chilisås, salt, peppar och färsk eller torkad basilika).

Skiva 4 kycklingfiléer så att det blir två tunnare skivor (eller köp färdig, tunn kycklingfilé i kyldisken). Skär 1 kula mozzarella i 8 bitar.

Lägg ut kycklingskivorna på en skärbräda och fördela 8 skivor god salami och mozzarellan över kycklingen. Toppa med ett par blad färsk basilika på varje kycklingskiva. Rulla ihop till rullader och fäst med tandpetare.

Sätt ugnen på 200 grader.

Bryn kycklingen runt om i smör i en stekpanna, krydda med salt och svartpeppar. Lägg över kycklingen i en ugnsfast form. Vispa ur pannan med en skvätt vatten så du får med alla goda smaker.

Värm på tomatsåsen och tillsätt 2 msk kycklingfond och 1 dl mellan- eller vispgrädde. Tillsätt även vattnet från stekpannan.

Häll den krämiga tomatsåsen över kycklingen och tillaga i mitten av ugnen tills kycklingen är genomstekt, ca 15 minuter. Servera med färsk pasta och lite goda grönsaker.