Helbakad majrova med vitlöks- och chilismör

Helbakad majrova med vitlöks- och chilismör

Majrova är väldigt mild i smaken, på gränsen till smaklös skulle jag säga. Därför passar ett smör med mycket vitlök, chili och timjan ypperligt till! Helbakad variant är ett trevligt alternativ till bakpotatis. Receptet hittade jag på Tasteline.com 

Sätt ugnen på 225 grader. 

Skölj 6-8 majrovor, beroende på storlek. Skär av toppen och botten på rovorna. Skär även ett ca 1 cm djupt kryss i toppen av dem. Smörj en ugnsform med lite smör och ställ majrovorna däri.

Blanda ihop kryddsmöret: 100 g smör, 1-2 vitlöksklyftor, 0,5-1 röd färsk chili, 2 tsk torkad timjan samt lite salt och nymalen svartpeppar. 

Klicka hälften av smöret över majrovorna. Ställ in formen i mitten av ugnen ca 10 minuter, tills smöret har smält. Ös majrovorna med smöret och täck sedan formen med aluminiumfolie. Baka majrovorna tills de är mjuka, det tar ca 40-50 minuter. Ös gärna rovorna med smöret någon gång till under tillagningstiden. 

Vid servering toppar du majrovorna med resterande smör, eller serverar smöret bredvid. 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.