Gott, billigt, vegetariskt, fräscht, snabbt – vad mer kan man begära? Receptet på pannkakorna kommer från ica.se och såsen från koket.se
Börja med såsen: Blanda samman 0,5 dl ketchup, 1 msk honung, 1 msk japansk soya och 2-3 msk worcestersås. Vill du ha mer hetta? Tillsätt lite Sriracha eller annan chilisås.
Dags att börja med pannkakorna!
Strimla 300 g vitkål riktigt fint, använd gärna mandolin eller osthyvel. Finhacka 3 salladslökar eller 0,5 gul lök (ta det du har hemma). Finhacka även 2 msk inlagd ingefära (gari).
Vispa samman 4 ägg, 2 dl vetemjöl, 1 msk sesamolja och 1 msk japansk soya.
Blanda ner vitkål, lök och ingefära.
Hetta upp lite rapsolja (eller annan neutral olja) i en stekpanna. Stek två pannkakor i taget, jag fick ut åtta totalt. Tillsätt lite ny olja för varje stekning. Håll pannkakorna varma tills servering. Två pannkakor räcker per person (tre om man är väldigt hungrig).
Vid servering toppade jag med såsen samt majonnäs. Så gott!
Gurksalladen? Min man blandade bara skivad gurka med risvinäger och toppade med sesamfrön.