Bästa vitlökssåsen

Såg ett tips i en Facebook-grupp om att värma den pressade/rivna vitlöken med lite smör för att få en rundare vitlökssmak på den kalla såsen. Blev stor skillnad kan jag säga! Det tipset tackar jag för och härmed förs det vidare till dig 🙂

Finriv eller pressa 1 stor vitlöksklyfta i en skål. Tillsätt en liten klick smör eller ett litet sprut flytande smör- och rapsolja. Värm 20-30 sekunder i micron, så att vitlöken värms något i smöret.

Tillsätt sedan 2 dl créme fraiche, salt och nymalen svartpeppar. Här är det fritt fram att smaksätta ytterligare, utifrån det du ska servera till. Örter av olika slag eller finrivet citronskal kanske?

Tips nummer två! Ibland vill man ha en tunnare sås för att kunna ringla över ex. kebab eller sallad. Då brukar jag tillsätta mjölk tills såsen får den konsistens jag är ute efter.