Åh, så gott detta blev! Lime, ingefära, ostronsås och honung. Mmmmm! Och dessutom snabblagat, kan det bli bättre en vardag? Skala och skiva 1 gul lök och 1-2 vitlöksklyftor tunt. Fräs 500 g fläskfärs i lite neutral olja i en stor stekpanna. Smula färsen grovt. När färsen börjar få färg tillsätter du lök och vitlök. […]
Etikett: savoykål
Frasig schnitzel med savoykål, bacon och dill
På S:t Eriksplan finns en restaurang vid namn Portal. När man saknar huvudstadens restaurangutbud får man göra det bästa av situationen – och försöka återskapa recepten hemma. Servera med hasselbackspotatis, om du vill. Dubbelpanera 4-8 tunna färskschnitzlar: Vetemjöl kryddat med salt och nymalen svartpeppar Uppvispat ägg Ströbröd Stek schnitzlarna i omgångar i rikligt med smör. […]
Savoykåldolmar
Kåldolmar i lite modernare tappning, med savoykål istället för vitkål. Mycket gott! Jag fick ut 10 st kåldolmar av denna satsen. Inspirationen kommer från ett recept från Mitt kök/Expressen. Börja med att koka riset som ska vara i fyllningen: Koka 0,5 dl riskorn i 1,5 dl mjölk (jag tog faktiskt risottoris, då jag tänkte att det skulle funka bättre […]
Stuvad savoykål
Stuvad savoykål, eller vitkål, är väldigt gott och ett lättlagat tillbehör som passar till både fågel, fisk och kött. Nyttigt med, enligt de som förespråkar LCHF. Strimla 1/2-1 savoykålshuvud (beroende på storlek) Finhacka även 1 liten gul lök eller schalottenlök, samt 1-2 vitlöksklyftor om du önskar även det. Hetta upp en klick smör i en tjockbottnad gryta. Fräs lök och vitlök i smöret, låt […]