Etikett: savoykål

Söt och klibbig fläskfärs med savoykål
Allmänt

Söt och klibbig fläskfärs med savoykål

Åh, så gott detta blev! Lime, ingefära, ostronsås och honung. Mmmmm! Och dessutom snabblagat, kan det bli bättre en vardag? Skala och skiva 1 gul lök och 1-2 vitlöksklyftor tunt. Fräs 500 g fläskfärs i lite neutral olja i en stor stekpanna. Smula färsen grovt. När färsen börjar få färg tillsätter du lök och vitlök. […]

Schnitzel, savoykål, bacon, dill
Fläskkött, Sås & Kryddsmör, Tillbehör

Frasig schnitzel med savoykål, bacon och dill

På S:t Eriksplan finns en restaurang vid namn Portal. När man saknar huvudstadens restaurangutbud får man göra det bästa av situationen – och försöka återskapa recepten hemma. Servera med hasselbackspotatis, om du vill. Dubbelpanera 4-8 tunna färskschnitzlar: Vetemjöl kryddat med salt och nymalen svartpeppar Uppvispat ägg Ströbröd Stek schnitzlarna i omgångar i rikligt med smör. […]

Savoykåldolmar
Köttfärs

Savoykåldolmar

Kåldolmar i lite modernare tappning, med savoykål istället för vitkål. Mycket gott! Jag fick ut 10 st kåldolmar av denna satsen. Inspirationen kommer från ett recept från Mitt kök/Expressen.  Börja med att koka riset som ska vara i fyllningen: Koka 0,5 dl riskorn i 1,5 dl mjölk (jag tog faktiskt risottoris, då jag tänkte att det skulle funka bättre […]

Stuvad savoykål
Tillbehör

Stuvad savoykål

Stuvad savoykål, eller vitkål, är väldigt gott och ett lättlagat tillbehör som passar till både fågel, fisk och kött. Nyttigt med, enligt de som förespråkar LCHF.  Strimla 1/2-1 savoykålshuvud (beroende på storlek) Finhacka även 1 liten gul lök eller schalottenlök, samt 1-2 vitlöksklyftor om du önskar även det.  Hetta upp en klick smör i en tjockbottnad gryta. Fräs lök och vitlök i smöret, låt […]