Söt och klibbig fläskfärs med savoykål

Söt och klibbig fläskfärs med savoykål

Åh, så gott detta blev! Lime, ingefära, ostronsås och honung. Mmmmm! Och dessutom snabblagat, kan det bli bättre en vardag?

Skala och skiva 1 gul lök och 1-2 vitlöksklyftor tunt.

Fräs 500 g fläskfärs i lite neutral olja i en stor stekpanna. Smula färsen grovt. När färsen börjar få färg tillsätter du lök och vitlök.

Skär 1 litet savoykålshuvud i små bitar (totalt ca 1 liter skuren kål). Låt kålen fräsa med färsen och löken. Tillsätt ev. mer olja om det behövs.

Smaksätt nu med:

  • finrivet skal och saft från 1 lime
  • 0,5-1 dl ostonsås (låt dina personliga smaklökar avgöra)
  • chili av något slag (jag tog chiliflakes)
  • 0,5 dl honung
  • en tumstor bit färsk ingefära, finriven.
  • salt och nymalen svartpeppar
  • koriander, om så önskas (och ja, det vill man ha!)

Låt färsen och savoykålen bli riktigt söt och klibbig av honungen. Servera med nykokta äggnudlar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *