Åh, så gott detta blev! Lime, ingefära, ostronsås och honung. Mmmmm! Och dessutom snabblagat, kan det bli bättre en vardag?
Skala och skiva 1 gul lök och 1-2 vitlöksklyftor tunt.
Fräs 500 g fläskfärs i lite neutral olja i en stor stekpanna. Smula färsen grovt. När färsen börjar få färg tillsätter du lök och vitlök.
Skär 1 litet savoykålshuvud i små bitar (totalt ca 1 liter skuren kål). Låt kålen fräsa med färsen och löken. Tillsätt ev. mer olja om det behövs.
Smaksätt nu med:
- finrivet skal och saft från 1 lime
- 0,5-1 dl ostonsås (låt dina personliga smaklökar avgöra)
- chili av något slag (jag tog chiliflakes)
- 0,5 dl honung
- en tumstor bit färsk ingefära, finriven.
- salt och nymalen svartpeppar
- koriander, om så önskas (och ja, det vill man ha!)
Låt färsen och savoykålen bli riktigt söt och klibbig av honungen. Servera med nykokta äggnudlar.