Toscabullar

Toscabullar

Roy Fares recept på toscabullar, åh så goda! Men jag gjorde faktiskt bara halva satsen på toscasmeten, jämfört med Roys originalrecept. Receptet ger 30-35 bullar. 

Börja med vetedegen: Smula ner 30 g jäst i degbunken. Värm 2,5 dl standardmjölk till fingervärme (37 grader). Slå mjölken över jästen och rör tills jästen har löst sig. Tillsätt 0,5 tsk salt5 g malen kardemumma1 dl strösocker1 ägg samt 100 g rumstempererat smör (skuret i bitar). Blanda runt och tillsätt sedan 9-10 dl vetemjöl. Knåda degen tills du får en blank och elastisk deg. Reglera mjölmängden vid behov. Det tar ca 10 minuter i maskin, förmodligen dubbelt så lång tid om du knådar för hand #älskakitchenaid 🙂

Låt degen vila i 20 minuter under bakduk. 

Under tiden degen vilar gör du fyllningen: Riv 300 g mandelmassa och blanda med 0,5 dl vatten1 msk vaniljsocker och 100 rumstempererat smör. Låt stå framme på bänken tills du ska baka ut bullarna. 

Ta fram två ugnsplåtar och ställ ut pappersformar i tjusiga rader.

När degen har vilat tar du upp den på mjölat bakbord. Knåda degen och dela den i två lika stora delar. Lägg ena delen åt sidan, kavla ut den andra delen till en 3-4 mm tjock rektangel. Bred ut hälften av fyllningen över degen och rulla ihop till en tajt rulle. Skär i 15-18 bitar och lägg i pappersformarna på plåten. Upprepa proceduren med resterande deg. 

Lägg bakdukar över bullarna och låt dem jäsa 60-90 minuter.

När jästiden närmar sig slutet sätter du ugnen på 225 grader.

Dags att börja med toscasmeten: Smält 50 g smör och tillsätt 0,5 dl strösocker och 2 msk glukos. Låt koka på medelvärme tills det får en lätt gyllenbrun färg, rör konstant så det inte bränner fast i botten. Ta kastrullen från värmen och rör ner 1 dl (50 g) flagad mandel. OBS! Roy gör dubbelt så mycket toscasmet, men jag tyckte detta räcker.

Fördela en liten klick toscasmet på varje färdigjäst bulle. Grädda bullarna i mitten av ugnen till de är gyllenbruna, det tar ca 10-13 minuter. Lägg de varma bullarna på galler och låt svalna under bakduk. 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *