Kyckling Cordon Bleu

Kyckling Cordon Bleu

Tänk att vanlig påläggsskinka och prästost kan ge så mycket smak inuti ett kycklingbröst! 

Sätt ugnen på 200 grader eller 175 grader om du har varmluftsugn. 

Putsa fyra kycklingfiléer. Skär ett snitt i varje kycklingfilé så du kan vika upp dem. Lägg 1/2 – 1 skinkskiva och 1-2 ostskivor (smakrik ost) däri. Fäst ihop filéerna med tandpetare.

Dags att preppa för dubbelpanering:

Skål 1) Vetemjöl

Skål 2) Vispa upp två ägg lätt

Skål 3) Ströbröd som du kryddar med salt och nymalen svartpeppar

Doppa filéerna först i vetemjöl, sedan i ägg och slutligen i ströbrödet. Lägg de panerade filéerna på en tallrik. Tips! Jag brukar lägga lite ströbröd på denna tallrik, så fastnar inte kycklingen på tallriken. 

Hetta upp ca 1 cm rapsolja i en stekpanna. Bryn de panerade filéerna i den heta oljan, vänd så att båda sidorna på fin färg. Lägg över de stekta filéerna i en ugnsfast form och låt kycklingen tillagas klart i mitten av ugnen i ca 20-25 minuter, kontrollera så att kycklingen är genomstekt. 

Denna saftiga kycklingfilé serverades ikväll med potatisgratäng och blandad sallad. Mums!