Örtrostad färskpotatis

Örtrostad färskpotatis

Helbakad färskpotatis med smör och örter. Mmmmmm!

Sätt ugnen på 200 grader (eller 175 grader med varmluft). 

Skrubba 800 g färskpotatis. Lägg dem i en ugnsfast form och ringla flytande smör över potatisarna. Krydda med salt och nymalen svartpeppar. Rör runt så att potatisarna täcks av smör och kryddor.

Tillaga potatisen i mitten av ugnen i ca 45 minuter, kontrollera med en sticka att potatisen är genombakad. 

Krydda potatisen med valfria örtkryddor. Färska är så klart alltid finemang – men på bilden ser du faktiskt fryst persilja och dito basilika. Funkar hur bra som helst!

Sätt in potatisen ytterligare fem minuter. För att vara extra klimatsmart så stäng av ugnen och låt i eftervärmen denna stund. 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *