Smörgåstårta kräftstjärtar

Smörgåstårta med kräftstjärtar

Två goda röror mellan Polarbröd – sååå gott så här i augusti!

Fyllning 1:

  • 4 hårdkokta ägg
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 dl majonnäs
  • pressad citron
  • frusen dill (eller färsk om du vill)
  • salt och nymalen svartpeppar

Grovhacka äggen, exempelvis med äggskivaren (skiva, vrid ett kvarts varv och skriva igen). Blanda ihop fyllningen och låt stå medan du gör den andra fyllningen.

Fyllning 2:

  • 1-1,5 burk kräftstjärtar
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 dl majonnäs
  • 1 finhackad rödlök
  • salt och nymalen svartpeppar

Låt kräftstjärtarna rinna av och grovhacka dem därefter. Blanda sedan samman fyllningen.

Lägg ut två halvmånar med Polarbröd (ex. Hönokaka) på uppläggningsfatet. Bred ut äggfyllningen. Lägg ytterligare två halvmånar med bröd, men lägg dem omlott med det första brödlagret. Bred ut kräftfyllningen. Lägg på ytterligare ett lager bröd, återigen omlott jämfört med det föregående. Totalt går det åt sex halvmånar med bröd.

Vispa ca 1 dl vispgrädde och blanda ner ca 2 msk majonnäs. Krydda med salt och nymalen svartpeppar. Bred ut detta på toppen av de översta bröden.

Lår gärna smörgåstårtan stå i kylen över natten, täckt med plastfolie.

Dekorera med valfria godsaker och gärna lite extra kräftstjärtar!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *