Etikett: kräftstjärtar

Smörgåstårta kräftstjärtar
Skaldjur, Smörgåstårta

Smörgåstårta med kräftstjärtar

Två goda röror mellan Polarbröd – sååå gott så här i augusti! Fyllning 1: 4 hårdkokta ägg 2 dl crème fraiche 1 dl majonnäs pressad citron frusen dill (eller färsk om du vill) salt och nymalen svartpeppar Grovhacka äggen, exempelvis med äggskivaren (skiva, vrid ett kvarts varv och skriva igen). Blanda ihop fyllningen och låt […]

Förrätt, Soppa

Krämig vitlökssoppa

En len och krämig soppa med smak av vitlök och timjan. En perfekt förrätt för sex personer eller lättare middag för fyra personer. Detta var 2013 års förrätt vid nyår! Grunden till receptet är hämtat från TV4:s Halv åtta hos mig. Hacka 1 liten gul lök och 6 vitlöksklyftor. Fräs detta i 2 msk smör i en stor gryta. När […]

Kräftcheesecake med gurk- och rädissallad
Buffé, Cheesecake (salt), Kräftskiva, Midsommar, Påsk

Kräftcheesecake med gurk- och rädissallad

Gott på buffébordet till både påsk, midsommar och kräftskiva! Börja med botten: Mixa 7 skivor kavring i matberedaren. Tillsätt 75 g smält smör. Tryck ut smulorna i botten av en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Ställ formen i kylen medan du gör fyllningen. Fortsätt med kräftfyllningen: Häll av en burk kräftstjärtar, grovhacka dem. Hårdkoka fyra ägg (förbered innan), […]

Färsk pasta med krämig kräftsås
Pasta, Skaldjur

Färsk pasta med krämig kräftsås

En lyxig pastasås med grädde och kräftstjärtar. Enkelt men ack så gott! Ansa, skölj och skiva 10 cm purjolök (gärna den ljusgröna delen). Fräs purjon i lite smör i en kastrull tills löken mjuknar, tillsätt 3 dl mellan- eller vispgrädde. Krydda med en god citronpeppar, fryst dill, nymalen svartpeppar och salt. Låt såsen koka ihop och tjockna. Koka färsk pasta under tiden, två paket á 250 g […]

Potatisvåffla
Skaldjur, Våfflor, Vegetariskt (lakto-ovo)

Potatisvåfflor

En riktig favorit i vårt hem! Avnjutes gärna med bacon och lingonsylt (sonens favorit) eller med skaldjur, crème fraiche och rödlök (föräldrarnas favorit). Vi testade denna gång att servera med vegetarisk tångcaviar, riktigt gott! Skaparen av receptet är kocken Tommy Myllymäki (TV4). Börja med tillbehöret – vispad créme fraiche med citron: Vispa 2 dl crème fraiche (måste vara […]