Isad lök med sumak

Isad lök med sumak

Krispig lök med syrlig vinegrette och vacker sumak på toppen. Lovely!

Skala och skiva silverlök tunt. Jag hade ingen silverlök hemma, så jag tog färsk gul lök vilket funkade ypperligt! Jag slängde även med lite rödlök samt blasten från den färska gula löken. Ja, som du märker funkar det med typ vilken lök som helst 🙂

Lägg den skivade löken i ett isbad, dvs. en skål med vatten och is. Låt den ligga där ca 30 minuter innan du häller av den och torkar löken torr med en ren kökshandduk. Isbadet gör löken både mildare och krispigare!

Blanda samman en vinegrette med 1 del citronsaft och 2 delar olivolja. Smaksätt med persilja (fryst går utmärkt) samt salt, nymalen svartpeppar och sumak. Blanda löken med vinegretten och toppa med lite extra sumak för den tjusiga färgens skull. Klart!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *