Filodegspaj

Filodegspaj med färskpotatis och dill

Filodegen penslades med brynt smör, otroligt gott! Vill du göra det lite enklare för dig så tänker jag att pajen blir lika god med vanlig pajdeg. Testa gärna båda varianterna! Ett riktigt fint inslag på vår- och sommarbuffén. Receptet kommer från “Mitt kök”.

Koka 500 g färskpotatis så den nästan är klar. Häll av och låt svalna några minuter.

Skala och skiva 2 stora lökar, stek löken ljusbrun i en klick smör.

Vispa samman 3 ägg och 4 dl mjölk, krydda med salt, nymalen svartpeppar och generöst med fryst dill.

Riv 100-150 g lagrad ost.

Bryn 50 g smör i en liten gryta.

Smörj kanterna på en pajform med löstagbar botten med olja, lägg en rundel av bakplåtspapper i botten av formen.

Varva filodeg (4-5 blad) omlott i pajformen, pensla varje lager med brynt smör. Låt lite av filodegen hänga ut över kanten.

Är pajskalet färdigt nu? Då är det dags att fylla pajen med potatis (skär i något mindre bitar), stekt lök, riven ost och äggstanningen.

Tillaga pajen i nedre delen av ugnen i ca 40 minuter, tills äggstanningen har “stannat”.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *