Etikett: filodeg

Apfelstrudel
Dessert

Apfelstrudel

Vi hade en liten Oktoberfest! Himla skoj tema! Huvudrätten läggs upp inom kort, jag prioriterar dessert som alltid 🙂 Skala, kärna ur och grovriv fasta äpplen. Beräkna 1 äpple per person. Stek äpplerivet i lite smör och smaksätt med råsocker och kanel. När äpplena börjar mjukna men inte blivit till mos lägger du över dem […]

Filodegspaj
Buffé, Midsommar, Paj (matig), Påsk

Filodegspaj med färskpotatis och dill

Filodegen penslades med brynt smör, otroligt gott! Vill du göra det lite enklare för dig så tänker jag att pajen blir lika god med vanlig pajdeg. Testa gärna båda varianterna! Ett riktigt fint inslag på vår- och sommarbuffén. Receptet kommer från ”Mitt kök”. Koka 500 g färskpotatis så den nästan är klar. Häll av och […]

Apfelstrudel mit Eis
Dessert

Apfelstrudel mit Eis

Vi gjorde vårrullar till middag och det blev lite filodeg över. Perfekt till dessert – en klassisk Apfelstrudel som så klart serverades med vaniljglass. Skala och kärna ut äpplen, beräkna 1/2-1 äpple per person beroende på storleken. Tärna äpplet fint, ca 5 mm-tärningar.  Smält lite smör i en stekpanna, stek äppletärningarna mjuka tillsammans med lite strösocker och kanel. Låt svalna något […]