Etikett: filodeg

Apfelstrudel
Dessert

Apfelstrudel

Vi hade en liten Oktoberfest! Himla skoj tema! Huvudrätten läggs upp inom kort, jag prioriterar dessert som alltid 🙂 Skala, kärna ur och grovriv fasta äpplen. Beräkna 1 äpple per person. Stek äpplerivet i lite smör och smaksätt med råsocker och kanel. När äpplena börjar mjukna men inte blivit till mos lägger du över dem […]

Apfelstrudel mit Eis
Dessert

Apfelstrudel mit Eis

Vi gjorde vårrullar till middag och det blev lite filodeg över. Perfekt till dessert – en klassisk Apfelstrudel som så klart serverades med vaniljglass. Skala och kärna ut äpplen, beräkna 1/2-1 äpple per person beroende på storleken. Tärna äpplet fint, ca 5 mm-tärningar.  Smält lite smör i en stekpanna, stek äppletärningarna mjuka tillsammans med lite strösocker och kanel. Låt svalna något […]