Apfelstrudel mit Eis

Apfelstrudel mit Eis

Vi gjorde vårrullar till middag och det blev lite filodeg över. Perfekt till dessert – en klassisk Apfelstrudel som så klart serverades med vaniljglass.

Skala och kärna ut äpplen, beräkna 1/2-1 äpple per person beroende på storleken. Tärna äpplet fint, ca 5 mm-tärningar. 

Smält lite smör i en stekpanna, stek äppletärningarna mjuka tillsammans med lite strösocker och kanel. Låt svalna något innan du gör dina ”strudels”. Om du vill kan du även blanda ner lite russin.

Rulla ut filodegsark på arbetsbänken. Lägg fyllning nästan längst ner på kortsidan. Vik över degen, först kortsidan och sedan långsidorna. Rulla ihop till en tajt rulle. Stryk lite kallt vatten längst upp så klistrar du ihop din strudel. 

Fritera sedan i 170-180 grader varm olja. Servera genast med en god vaniljglass