Blomkålsmos

Blomkålsmos

Måndag-fredag drar vi ner på kolhydraterna, så det krävs nya tillbehör till vardagsmaten. Blomkålsmos var riktigt gott, även om konsistensen inte riktigt var som potatismos. Men good enough 🙂

Till fyra personer går det åt 1-1,5 blomkålshuvuden, beroende på storlek (och hur hungrig man är, förstås!). Ansa och skölj blomkålen, skär ner den i buketter. Koka den mjuk i saltat vatten, det tar ca 5 minuter. Den ska vara genomkokt, inte al dente. 

Häll av blomkålen och låt den ånga av ordentligt, sätt gärna kastrullen på den avsvalnande plattan. Ju torrare blomkålen blir, desto bättre slutresultat har jag förstått. 

Lägg den avångade blomkålen i matberedaren och tillsätt 2 msk smör2-3 msk vispgrädde (ta lite i taget) samt 1 äggula. Riv ner ca 1 dl parmesanost oxå. Kör sedan alltihopa till ett krämigt mos. Smaka av med salt och nymalen svartpeppar. Jag toppade med lite extra parmesanost vid servering, bara för att det är så gott 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *