Snabbakade majsbröd

Snabbakade majsbröd

Ett majsbröd av sconeskaraktär, som passar jättebra till ex. sydstats-inspirerade rätter. Receptet kommer från bloggen “Kärlen på tallrik”, dock har jag dragit ner på sockermängden. 

Sätt ugnen på 200 grader. 

Blanda samman 2,25 dl majsmjöl2,25 dl vetemjöl1 msk strösocker2 tsk bakpulver och 0,5 tsk salt i en degbunke. 

I en liten skål vispar du upp 1 ägg innan du tillsätter 0,5 dl rapsolja och 2,25 dl mjölk. Blanda samman och häll detta sedan över de torra ingredienserna. Rör snabbt samman till en tjock smet.

Fördela smeten i pappersformar, gärna i en muffinsform. Det blir 10-12 muffins av denna sats. 

Grädda sedan muffinsen i mitten av ugnen i ca 15 minuter. Servera genast. Jag tycker de blev lite bleka, så nästa gång toppar jag nog med lite riven ost – för både smak och färg 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *