Ett majsbröd av sconeskaraktär, som passar jättebra till ex. sydstats-inspirerade rätter. Receptet kommer från bloggen “Kärlen på tallrik”, dock har jag dragit ner på sockermängden.
Sätt ugnen på 200 grader.
Blanda samman 2,25 dl majsmjöl, 2,25 dl vetemjöl, 1 msk strösocker, 2 tsk bakpulver och 0,5 tsk salt i en degbunke.
I en liten skål vispar du upp 1 ägg innan du tillsätter 0,5 dl rapsolja och 2,25 dl mjölk. Blanda samman och häll detta sedan över de torra ingredienserna. Rör snabbt samman till en tjock smet.
Fördela smeten i pappersformar, gärna i en muffinsform. Det blir 10-12 muffins av denna sats.
Grädda sedan muffinsen i mitten av ugnen i ca 15 minuter. Servera genast. Jag tycker de blev lite bleka, så nästa gång toppar jag nog med lite riven ost – för både smak och färg 😉