Texas Fried Rice

Texas Fried Rice

Ett jättegott tillbehör till både kött och kyckling, samt ett perfekt sätt att ta tillvara överblivet ris. Självklart går det lika bra med nykokt ris, om du inte har kvar sedan gårdagens middag. Två portioner ris blir lagom mängd för tre-fyra portioner stekt ris.

Smaksättningen på riset är väldigt valfri – kör på det du gillar och det du har hemma. Ikväll blev det följande hos oss: 2 finhackade vitlöksklyftor och 2 strimlade salladslökar som hettades upp i lite olivolja i en stekpanna. Nu var det dags för kryddor, ex. spiskummin och chili av något slag (jag tog chili flakes). Sedan fick tärnad paprika och cocktailtomat hoppa ner i den varma, kryddiga oljan.

Därefter tillsatte jag kallt ris (motsvarande 2 portioner), som blandades med den varma oljan och grönsakerna. Som avslutning tillsatte jag 1/2 burk svarta bönor (avrunna och avspolade) samt hackad, färsk bladpersilja. Lite salt och nymalen svartpeppar också så klart.  

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *