Restaurangkedjan “Texas Longhorn” serveras en Nachos-tallrik med kyckling, svarta bönor, ost, rödlök, gräslök m.m. Detta är en tolkning av denna härliga anrättning. Tyvärr var de svarta bönorna slut hemma (därav ej med på bilden), men jag lade ändå till dem i receptet. Börja med ostsåsen: Värm 1,5 dl vispgrädde så att den blir riktigt het […]
Etikett: svarta bönor
Pulled pork med syrlig vitkål och örtiga svarta bönor
Pulled pork med syrlig vitkål och örtiga svarta bönor
Salsa med rostade bönor och majs
En fräsch salsa med varma bönor och majs. Receptet kommer från tidningen “Matmagasinet”, nummer 2/2019. Häll av 1 burk majs (á 200 g) och 1 burk/tetra svarta bönor (á 400 g). Jag brukar även skölja av bönorna, för att bli av med “vätskan” de låg i. Skala och finhacka 1/2 gul lök. Finhacka även 1/2 röd paprika. Strimla lite färsk koriander eller bladpersilja. Hetta upp neutral […]
Frijoles (mexikansk röra på svarta bönor)
Ja, det kanske inte ser så gott ut? Men det är det! Lättlagat och proteinrikt. Dessutom veganskt! Det finns oändligt många recept på detta, visade Google-sökningen. Jag tog det som funkade för oss, men jag såg att flera recept även innehöll koriander (vilket vi inte hade hemma idag). Börja med att hälla en burk/tetra med svarta […]
Vegansk böngryta
En vegansk böngryta med mycket smak, trots liten insats i köket. Här som en del av en indisk måltid, med kryddig kyckling, svalkande raita och varma pitabröd (i brist på naanbröd…). Grovhacka 1 gul lök och 2 vitlöksklyftor. Grovriv 1-2 morötter, beroende på storlek. Fräs dessa godsaker i lite rapsolja i en gryta. De ska mjukna men inte få färg. Krydda […]
Texas Fried Rice
Ett jättegott tillbehör till både kött och kyckling, samt ett perfekt sätt att ta tillvara överblivet ris. Självklart går det lika bra med nykokt ris, om du inte har kvar sedan gårdagens middag. Två portioner ris blir lagom mängd för tre-fyra portioner stekt ris. Smaksättningen på riset är väldigt valfri – kör på det du gillar […]