Frijoles

Frijoles (mexikansk röra på svarta bönor)

Ja, det kanske inte ser så gott ut? Men det är det! Lättlagat och proteinrikt. Dessutom veganskt! Det finns oändligt många recept på detta, visade Google-sökningen. Jag tog det som funkade för oss, men jag såg att flera recept även innehöll koriander (vilket vi inte hade hemma idag). 

Börja med att hälla en burk/tetra med svarta bönor i en sil. Spola av bönorna med lite kallt vatten. 

Finhacka 1 liten gul lök1 vitlöksklyfta och 1/2-1 röd chili

Hetta upp 1 msk neutral olja i en liten kastrull. Fräs lök, vitlök och chili på medelvärme. Det ska bli mjukt, men inte få färg. Tillsätt därefter de avrunna svarta bönorna och 0,75 dl kallt vatten. Smaksätt bönorna med en skvätt rödvinsvinäger och lite, lite spiskummin. Tillsätt även salt och nymalen svartpeppar

Låt bönorna småkoka ca 5 minuter. Mixa då röran ganska grovt med stavmixer. Klart för servering!

Frijoles tillsammans med carnitas och guacamole! Yummie!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *