Ja, det kanske inte ser så gott ut? Men det är det! Lättlagat och proteinrikt. Dessutom veganskt! Det finns oändligt många recept på detta, visade Google-sökningen. Jag tog det som funkade för oss, men jag såg att flera recept även innehöll koriander (vilket vi inte hade hemma idag).
Börja med att hälla en burk/tetra med svarta bönor i en sil. Spola av bönorna med lite kallt vatten.
Finhacka 1 liten gul lök, 1 vitlöksklyfta och 1/2-1 röd chili.
Hetta upp 1 msk neutral olja i en liten kastrull. Fräs lök, vitlök och chili på medelvärme. Det ska bli mjukt, men inte få färg. Tillsätt därefter de avrunna svarta bönorna och 0,75 dl kallt vatten. Smaksätt bönorna med en skvätt rödvinsvinäger och lite, lite spiskummin. Tillsätt även salt och nymalen svartpeppar.
Låt bönorna småkoka ca 5 minuter. Mixa då röran ganska grovt med stavmixer. Klart för servering!
