Pulled pork med syrlig vitkål och örtiga svarta bönor

I senaste numret av tidningen “Matmagasinet” var detta recept med, men jag ändrade lite efter allergi/kyl/tycke och smak. Här kommer min tolkning 🙂 Kul med lite ny inspiration till pulled pork/tacos. Välj själv om du köper färdiglagat kött eller gör eget.

Värm färdiglagad eller tillaga egen pulled pork för fyra portioner.

Vitkålssallad:
Strimla ca 300 g vitkål (eller spetskål) fint. Blanda med 0,5 dl turkisk yoghurt och 0,5 dl majonnäs. Smaka av med strösocker, salt, nymalen svartpeppar och vitvinsvinäger. Salladen ska bli lite syrlig.

Bönsallad:
Tina en näve fryst haricot verte, dela i ca 2 cm stora bitar. Häll av och skölj av 1 förpackning svarta bönor. Skär ca 10 cocktailtomater i mindre bitar. Finhacka 0,5 rödlök. Blanda allt detta i en skål, tillsätt 2-3 msk olivolja, salt, nymalen svartpeppar samt skuren persilja (fryst går utmärkt).

Servera de båda salladerna med pulled pork och mjuka tortillabröd.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *