Nachos Bonanza

Nachos Bonanza

Restaurangkedjan “Texas Longhorn” serveras en Nachos-tallrik med kyckling, svarta bönor, ost, rödlök, gräslök m.m. Detta är en tolkning av denna härliga anrättning. Tyvärr var de svarta bönorna slut hemma (därav ej med på bilden), men jag lade ändå till dem i receptet.

Börja med ostsåsen: Värm 1,5 dl vispgrädde så att den blir riktigt het men inte börjar koka. Ta kastrullen från värmen och rör ner 200 g riven cheddarost. Låt osten smälta i den heta grädden, du kan behöva sätta tillbaka kastrullen på plattan. Om du vill hettar du upp såsen med lite chili av valfritt slag (vi tog chilipulver, för enkelhetens skull). Låt såsen vila medan du gör resterande tillbehör.

Fixa tacofärsen: Stek 400 g nötfärs så den blir smulig, tillsätt 1 påse tacokrydda och ca 1 dl vatten. Låt småkoka tills vattnet har kokat bort. Lägg den färdiga tacofärsen i en låda med lock, så den håller värmen.

Torka ur stekpannan och låt den bli rykande het igen. Rosta fryst majs och svarta bönor (kokta, avrunna) i het panna. Det ska “knäppa” lite om dem.

Finhacka rödlök, skär gräslök och tärna avokado.

Lägg nachos på en tallrik, fördela tacofärs och majs/bönor över. Häll över ostsås och toppa med avokado, rödlök och gräslök. Vill du ha mer hetta? Då ska du även strö över hackad, inlagd jalapeño.

Serveras omgående med ett par limeklyftor och ätes, så klart, med fingrarna!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *