Jamie Olivers kokbok om Amerika är en ynnest att bläddra i, både vad gäller bilder, texter och recept. Detta recept kommer från boken, här halverat för att matcha fyra portioner. Välj själv om du vill ha chili i eller ej – kanske beror på hur stark chiligryta du har gjort 🙂 Skala och halvera 1 […]
Etikett: majs
Nachos Bonanza
Restaurangkedjan ”Texas Longhorn” serveras en Nachos-tallrik med kyckling, svarta bönor, ost, rödlök, gräslök m.m. Detta är en tolkning av denna härliga anrättning. Tyvärr var de svarta bönorna slut hemma (därav ej med på bilden), men jag lade ändå till dem i receptet. Börja med ostsåsen: Värm 1,5 dl vispgrädde så att den blir riktigt het […]
Rostad majssalsa
Att hetta upp majsen och ge den lite yta gör verkligen att majsen kommer till sin rätta. Otroligt enkelt och gott tillbehör till fredagstacosen. Låt 200 g majs rinna av från konservburken (jag tog fryst, tinad majs). Grovhacka 2 tomater, finhacka 1/2-1 färsk chili och skär 2 salladslökar tjusigt på sniskan. Hetta upp en stekpanna […]
Salsa med rostade bönor och majs
En fräsch salsa med varma bönor och majs. Receptet kommer från tidningen ”Matmagasinet”, nummer 2/2019. Häll av 1 burk majs (á 200 g) och 1 burk/tetra svarta bönor (á 400 g). Jag brukar även skölja av bönorna, för att bli av med ”vätskan” de låg i. Skala och finhacka 1/2 gul lök. Finhacka även 1/2 röd paprika. Strimla lite färsk koriander eller bladpersilja. Hetta upp neutral […]