Limepannacotta

Limepannacotta

Pannacotta är enklare än enklast. Denna dessert slängde jag ihop på Valborgsaftons morgon innan jag gick till jobbet. Fem minuters jobb och maximal njutning! Till sommaren kommer jag göra den igen och då låta skuren mynta kröna verket.

Lägg 1 gelatinblad i kallt vatten, ca 5 minuter.

Hetta upp (inte koka) 3 dl vispgrädde, 3 msk strösocker och 1 msk vaniljsocker. När grädden är het och ryker tar du kastrullen från värmen. Krama ur vattnet från det mjuka gelatinbladet och låt bladet smälta ner i den heta grädden. Tillsätt saften från 1 lime. Rör runt.

Fördela gräddsmeten i fyra portionsformar eller glas. Plasta och ställ i kylen fram till servering, eller minst 4 h.

Toppa pannacottan med bär vid servering. Som sagt, jag tror att mynta ihop med jordgubbar kan bli en riktigt fin kombo!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *