Vegansk böngryta

Vegansk böngryta

En vegansk böngryta med mycket smak, trots liten insats i köket. Här som en del av en indisk måltid, med kryddig kyckling, svalkande raita och varma pitabröd (i brist på naanbröd…). 

Grovhacka 1 gul lök och 2 vitlöksklyftor. Grovriv 1-2 morötter, beroende på storlek. 

Fräs dessa godsaker i lite rapsolja i en gryta. De ska mjukna men inte få färg. Krydda sedan med ca 2 tsk garam masalaen nypa strösocker1 smulad grönsaksbuljongtärning samt lite riven ingefära (färk, fryst eller på tub). Häll sedan över 400 g krossade tomater. Om du vill ha mer hetta kan du även tillsätta någon form av chili. 

Låt grytan småkoka ca 15 minuter under lock innan du tillsätter 1 burk svarta bönor (jag brukar spola av bönorna i en sil, då jag tycker spadet är lite konstigt…). Låt bönorna bli varma. Smaka av grytan med salt och nymalen svartpeppar. 

Servera grytan som den är med ex. ris – eller som jag, som ett tillbehör till ex. kyckling. 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *