Jordärtskockssoppa med purjolök och potatis

Jordärtskockssoppa med purjolök och potatis

En härlig höstsoppa! Välj själv hur din topping ska se ut.

Skala och tärna 300 g jordärtskockor och 2-3 potatisar. Ansa, skölj och strimla 7-8 cm purjolök (den vita/ljusgröna delen). 

Fräs detta i en klick smör i en stor gryta. Häll sedan över 1 liter kokande vatten (använd gärna vattenkokaren, så sparar du både tid och miljö). 

Krydda med 1 grönsaksbuljongtärning, lite salt och nymalen svartpeppar

Låt soppan småkoka under lock tills rotfrukterna är mjuka, det tar 10-15 minuter. Mixa sedan soppan slät med stavmixer. Tillsätt 1,5 dl grädde (mellan- eller vispgrädde). Smaka av om det behövs mer salt eller peppar

Jag serverade soppan med knaperstekt bacon samt brödkrutonger (gårdagens baguette) som stektes i baconfettet som blev kvar i stekpannan. 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *