En fräsch variant på fredagstacos! Men självklart tar vi hjälp av en kryddmix 🙂 Denna kommer från Santa Maria och rekommenderas starkt!
I frysdisken finner du många finfina grejer – exempelvis färdigtärnad mango och avokado. Köp hem dessa och låt tina i kylskåp över natten. Häll upp i varsin skål, klart för servering 🙂
Fortsätt med laxen. Sätt ugnen på 200 grader. Smörj en ugnsform och lägg ner 4 portionsbitar laxfilé. Krydda med en förpackning Fish taco från ex. Santa Maria. Tillaga laxen i mitten av ugnen i ca 15 minuter. Så här ser förpackningen ut:

Fortsätt med övriga grönsaker, vi valde tomat och gurka vid sidan av ovan nämnda avokado och mango. Vi plockade även några blad persilja, eftersom vi inte är stormförtjusta i koriander.
Är laxen färdig nu? Bra. Ta ut den ur ugnen och lägg upp laxen i en serveringsform. Dra isär laxen med två gafflar.
Servera laxen med grönsakerna samt några limeklyftor och hårda tacoskal. Om man vill kan man även ha någon chilisås till, ex. tabasco eller sriracha.