Skinka med örttäcke

Skinka med örttäcke

Julskinka men i vårskrud! Ett örtigt och fräscht täcke. Mycket gott! Och vackert!

Sätt ugnen på 225 grader, ugnsgallret ska vara i mitten av ugnen.

Jag valde färdigkokt helgskinka á 2 kg, men självklart går det bra att koka/ugnssteka rimmad skinka. Skär bort svålen och det mesta av fettet, lägg skinkan i en ugnsfast form.

Mixa snabbt ihop: 2 msk senap (jag tog hälften dijonsenap och hälften sötstark senap), 1 äggula, 1 msk honung, 1 msk majsstärkelse, ca 3/4 dl fryst persilja samt 4 msk ströbröd.

Bred ut örttäcket på skinkan.

Griljera skinkan i mitten av ugnen tills den börjar få lite gyllene färg, ca 10-15 minuter.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *