Indisk gryta med kyckling och röda linser

Indisk gryta med kyckling och röda linser

Garam masalan doftar i hela köket, underbart! En kryddig gryta som serveras med svalkande yoghurt och nystekta naanbröd. Mmmm!

Börja med naanbröden:

Smula 25 g jäst i en bunke, häll över 1,5 dl vatten (37 grader) samt 2 tsk strösocker. Rör runt tills jästen har lösts upp. Tillsätt då 0,5 tsk salt, 2 msk smält/flytande smör samt 2 msk naturell yoghurt. Blanda sedan ner ca 4 dl vetemjöl, rör snabbt ihop till en lite kletig deg.

Täck bunken med plastfolie och låt degen jäsa i 30 minuter.

Medan degen jäser påbörjar du grytan:

Skär 300 g kycklingfilé i mindre bitar. Lägg kycklingköttet i en skål och pudra över gurkmeja, vitlökspulver och garam masala. Jag har tyvärr inga mått… Men ganska mycket garam masala i alla fall 🙂

Skala och hacka 1 gul lök.

Stek kycklingen gyllene i lite smör, lägg över den i en gryta. Stek löken i pannan och lägg även över den i grytan. Häll en skvätt vatten i pannan, häll över vattnet med alla goda smaker i grytan.

Tillsätt 400 g krossade tomater, 3,5 dl vatten och 1 msk kycklingfond. Salta, peppra och riv ner ca 1 msk färsk ingefära. Smaksätt med valfri sort och mängd chili, jag tog finhackad färsk samt lite Sriracha.

Låt grytan koka upp och tillsätt sedan 1,5 dl röda linser (torkade). Låt grytan småputtra tills linserna är mjuka, ca 20 minuter.

Nu borde degen ha jäst färdigt! Ta upp degen på mjölad bänk och dela försiktigt i 4-6 delar. Kavla ut till droppformade bröd, låt dem vila i lite vetemjöl. Hetta upp stekpannan med lite flytande smör och stek bröden i omgångar tills de är gyllene, ca 2-3 minuter per sida på medelhög värme. Kom ihåg att ta lite mer smör varje gång du vänder/byter bröd! Svep in bröden i handduk, så håller de sig varma fram till servering.

Smaka av grytan en sista gång innan du serverar den med det varma brödet och lite naturell yoghurt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *