Hummus

Hummus

En silkeslen och krämig hummus fick jag till genom att tillsätta vatten vid mixningen. Tänk så bra tips man får på Facebook! Helt ljuvligt resultat!

Häll av 1 tetra kokta kikärtor. Om du vill kan du spara spadet till att göra veganska maränger eller vegansk majonnäs.

Häll kikärtorna i matberedaren. Tillsätt 2 msk olivolja, lite pressad citronsaft och 1 finriven vitlöksklyfta. Krydda med salt, nymalen svartpeppar och lite, lite spiskummin. Jag brukar även tillsätta några droppar sesamolja, istället för tahini (sesampasta). Mixa nu detta så slätt du kan, tillsätt därefter 0,5-0,75 dl vatten, beroende på hur lös hummus du vill ha. Smaka av, justera kryddningen enligt dina smaklökar!

Lägg upp hummusen i serveringsskål och låt stå i kylen till servering. Då toppar du skålen med lite olivolja och spiskummin.