Korv stroganoff med dill och senap

Om jag har fattat rätt så är Markus Aujalay upphovsman till originalreceptet. Jag gjorde några förändringar utifrån kylskåpets innehåll och drog ner lite på senapsmängden. Mycket gott med dill i, måste jag säga!

Skär 400-500 g falukorv i breda strimlor och finhacka 1 gul lök.

Koka ris till fyra personer (jag använder främst basmatiris).

Stek korven och löken i omgångar i lite smör.

I en kastrull blandar du ihop ingredienserna till såsen:

  • 3 dl grädde av valfri fetthalt
  • 1 msk sötstark senap
  • 1 msk grovkornig senap
  • 1 tsk dijonsenap
  • 1 msk kalvfond
  • 2 msk tomatpuré

Koka samman såsen och tillsätt korven och löken. Smaka av med salt och nymalen svartpeppar. Tillsätt ytterligare senap, om du önskar.

När riset och korvgrytan är klart tillsätter du rikligt med dill – färsk, torkad eller fryst väljer du själv.