På min blogg har jag även en snabbvariant på Caesardressing med köpt majonnäs. Det är inte mycket svårare att göra sin egen majonnäs som bas för denna dressing – med stavmixer får du ett perfekt resultat! Knäck 1 ägg i en högre bunke/kanna/mixerkanna. Tillsätt 1 finriven/pressad vitlöksklyfta, 1 tsk dijonsenap, 1 msk citronsaft, en klick […]
Etikett: dijonsenap
Biff Stroganoff
En klassiker! Och visst är det en välsmakande klassiker 🙂 Strimla 400-500 g nötkött, ex. lövbiff eller ryggbiff. Ansa och skiva 6-8 champinjoner. Skala, halvera och skiva 1 gul lök tunt. Bryn köttet i omgångar i en klick smör i stekpanna eller stekgryta. Lägg över i en gryta eller skål så länge. Bryn även lök och champinjoner i smör. Tillsätt 2 msk […]
Marinad med dijonsenap och vitt vin
En saftig, grillad kycklingfilé med smak av dijonsenap och vitt vin. Receptet kommer tidningen “Matmagasinet” (specialnummer: Grillspecial 2018). Marinaden räcker till 1 kg kyckling. Blanda samman: 4 msk vitt vin, 4 msk olivolja, 2 tsk dijonsenap, 1-2 finhackade vitlöksklyftor, 1/2 dl ljust muscovadosocker (eller muscovadosirap), 2 tsk paprikapulver samt 1 finhackad röd chili (jag tog sambal oelek istället). Krydda med salt och nymalen svartpeppar. Låt kycklingen marinera i minst ett […]
Lingonmajonnäs
Tack Tommy för receptet på denna urgoda dressing till älghamburgare! 1 dl frysta lingon, 1 dl majonnäs, 2 tsk strösocker, knappt 1/2 tsk dijonsenap samt salt och nymalen svartpeppar blandas samman i en skål. Låt sedan stå i kylen ett par timmar fram till servering. Enkelt och väldans gott! Psst, du kanske behöver mosa några av lingonen för att få rosa och fin […]