Biff Stroganoff

Biff Stroganoff

En klassiker! Och visst är det en välsmakande klassiker 🙂

Strimla 400-500 g nötkött, ex. lövbiff eller ryggbiff.

Ansa och skiva 6-8 champinjoner. Skala, halvera och skiva 1 gul lök tunt.

Bryn köttet i omgångar i en klick smör i stekpanna eller stekgryta. Lägg över i en gryta eller skål så länge. Bryn även lök och champinjoner i smör. Tillsätt 2 msk tomatpuré mot slutet när du bryner lök och champinjoner.

Lägg alltsammans i en gryta/stekgryta och tillsätt 3 dl mellan- eller vispgrädde1 msk kalvfond1-2 tsk dijonsenap samt 1 tsk paprikapulver. Smaksätt grytan med kinesisk soya för både färg och sälta, samt nymalen svartpeppar.

Låt grytan småputtra ca 10 minuter, smaka av med salt och ev. ytterligare svartpeppar.

Jag serverade grytan med ugnsrostade morötter och klyftpotatis, med smak av timjan. Saltgurka är ett klassiskt tillbehör, men pga. brist i kylskåpet fick cornichons bli ett substitut.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *