Smörgåstårta med lax, ägg och dill

Smörgåstårta med lax, ägg och dill

En klassisk smörgåstårta med lax, ägg och dill. Sparsmakad garnering – men desto mer smak på insidan 🙂 Denna gav 6 rejäla portioner!

Du behöver 3×6 = 18 skivor formfranska.

Montering:

  • 6 skivor bröd
  • Fyllning 1
  • 6 skivor bröd, halvera tre bröd och lägg skivorna omlott jämfört med första brödlagret
  • Fyllning 2
  • 6 skivor bröd
  • Topping
  • Garnering

Fyllning 1: Lax och citron

Rör ihop 2 dl crème fraiche och 2 msk majonnäs tillsammans med lite pressad citron och finhackad 1/2 rödlök. Krydda med salt och nymalen svartpeppar.

Plocka isär 200 g kall laxfilé – antingen rester från tidigare middag eller varmrökt från fiskdisken. Rör försiktigt ner fisken i röran. 

Fyllning 2: Ägg och dill

Hårdkoka 3 ägg. Låt kallna innan du skalar och grovhackar dem. Tips! Skiva äggen i äggskivaren, vänd sedan det skivade ägget ett kvarts varv och skiva igen – resultatet blir snabbt grovhackade ägg.

Blanda 2 dl crème fraiche och 2 msk majonnäs. Rör ner de grovhackade äggen samt fryst dill, smaka av med salt och malen svartpeppar

Topping:

Blanda 1 dl crème fraiche med 1 msk majonnäs, krydda med salt och nymalen svartpeppar. Stryk ut toppingen över det översta brödlagret. 

Hit kan du med fördel förbereda dagen innan, men vänta till serveringsdagen med garneringen!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *