Pulled Chicken

Pulled Chicken

Allt i en form och sedan in i ugnen, smidigt! Receptet hittade jag på “Aftonbladet”, i en artikel om “Cinco de Mayo” dvs. Mexicos nationaldag. 1 kg kyckling räcker till 8-9 tacos, alltså fyra personer. 

Lägg 1 kg rå kycklingfilé i en ugnsform. Japp, den ska vara rå!

Sätt ugnen på 150 grader. 

Grovhacka 1 gul lök och 4 tomater, lägg i en skål. Finhacka 1/2-1 röd chili1/2-1 chipotlechili (jag tog kryddburk/pulver istället) och lite bladpersilja. Lägg över även detta i skålen. Krydda med torkad oreganosalt och nymalen svartpeppar. Blanda runt och fördela sedan detta över den råa kycklingen. 

Tillaga kycklingen i mitten av ugnen, jag körde med varmluftsfunktionen. Efter 30 minuter kan du testa att dra isär kycklingköttet med två gafflar. Beroende på filéernas storlek så kan du behöva tillaga dem lite längre. När kycklingen går fint att dra isär (pull) så blandar du allt i formen. Värm ugnen till 200 grader och ställ in kycklingen 10-15 minuter så att köttet får fin färg. 

Klart för servering, gärna i sällskap med mangosalsa 🙂 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *