Blomkål- och broccolisallad med örtvinegrette

Blomkål- och broccolisallad med örtvinegrette

Jag har helt snöat in på rå blomkål och rå broccoli 🙂 Krispigt, fräscht och gott! Om du inte vill ha helt råa grönsaker kan du låta dem bada (ej koka) i hett vatten några minuter, så blir de lite snällare mot magen.

Skölj och ansa 250 g broccoli  och lika mycket blomkål (ca 1/2 huvud). Jag brukar även ta tillvara stammen på broccolin, som jag skalar och sedan skivar fint. 

Fortsätt med vinegretten: Lägg en näve valfria färska örter i mixern (jag tog oregano och bladpersilja denna gång). Mixa örterna och tillsätt sedan 4-5 msk olivolja, mixa ännu en gång. Häll över örtoljan i salladsskålen och tillsätt 1 msk vit balsamvinäger (eller vitvinsvinäger) samt salt och nymalen svartpeppar. Vispa runt och rör sedan ner blomkål och broccoli i örtvinegretten. 

Strimla 1-2 salladslökar fint och blanda ner detta i salladen. Låt salladen stå i kylen fram till servering. Den blir ännu godare om den får stå ett par timmar, eller till och med över natten. 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *