Långkokta revben med vitlöksbroccoli

Långkokta revben med vitlöksbroccoli

Det här receptet är med i senaste numret av ICA:s kundtidning Buffé. Mycket gott, men vi vill gärna ha lite extra sting med chili och vitlök. Så receptet nedan är något modifierat jämfört med ICA:s recept.

Skär 1 kg tjocka revbenspjäll i fyra rejäla bitar. Lägg dem i en kastrull och häll på vatten så att det precis täcker. Låt koka upp och småkoka i 5 minuter. Ta upp köttet och spola av det med kallt vatten, låt rinna av i ett durkslag. 

Skala och skiva 4-5 cm ingefära, gör detsamma med 2-3 vitlöksklyftor och 1/2-1 röd chili samt skär 125 g salladslök i 3-4 cm långa bitar. Fräs allt detta i 1 msk matolja i en stor gryta. Rör ner 4 msk rårörsocker och låt det karamelliseras. Tillsätt 3 msk kinesisk soya1 dl torr sherry och 5 dl vatten. Koka upp och lägg sedan i köttbitarna med benen uppåt. Låt småkoka under lock i 2 h.

När två timmar har gått vänder du på köttbitarna och låter dem koka ytterligare 1 h. 

När köttet har kokat klart, tag upp det och låt vila under aluminiumfolie i en form. Sila av såsen till en mindre kastrull, koka upp och red av med maizenaredning

Koka basmatiris till fyra personer. Jag slår återigen ett slag för Tupperwares fantastiska riskokare för micron – jag älskar den!

Ansa och skär ner 1 broccoli (buketter och stam) och fräs den i 2 msk matolja i en het stekpanna. När broccolin börjar bli klar, tillsätt 4-5 tunt skivade vitlöksklyftor samt krydda med flingsalt och nymalen svartpeppar

Skär revbenen i bitar och servera med ris, sås och broccoli.