Bjöd kollegorna på lite go’fika inför jullovet. Blev mycket uppskattat! Satsen ger 15-18 vanliga muffins, eller ett 50-tal mini-muffins. Jag har många kollegor, så de fick nöja sig med mini-varianten 😉
Sätt ugnen på 175 grader. Ställ ut muffinsformar på en plåt, eller i en muffinsform.
Smält 100 g smör, rör ner 1/2-1 paket saffran (beroende på hur mycket saffranssmak du vill ha) samt 1 dl mjölk.
Vispa 3 ägg, 2,5 dl strösocker samt 2 tsk vaniljsocker poröst.
Rör ner 3,5 dl vetemjöl, 1 tsk bakpulver och en nypa salt tillsammans med saffranssmöret.
Rör till en slät smet och fördela sedan smeten i formarna (fyll formarna till max 2/3). Grädda i mitten av ugnen i ca 15 minuter (något mindre om du gör mini-muffins).
När muffinsarna svalnar är det dags att göra frostingen:
Rör snabbt samman 60 g rumstempererat smör, 100 g cream cheese, 4 dl florsocker, 1 tsk vaniljsocker och 1 msk pressad citronsaft. Klicka eller spritsa frostingen på muffinsarna och toppa sedan med ett fryst lingon.