“Baka med Frida” – sicken liten godbit till inspiratör! Hon har verkligen fått till receptet på en hög och saftig morotskaka. Yummie! Viktigt att alla ingredienser till frostingen är rumstempererade, då får du en extra krämig och fin topping till den goda kakan.
Lägg bakplåtspapper i botten på en liten långpanna, min håller måtten 20×30 cm. Tips! Knyckla ihop bakplåtspappret med händerna först, då går det mycket enklare att forma pappret efter bakformen.
Sätt ugnen på 160 grader.
Skala och finriv 3 stora morötter, det ska bli 4-5 dl färdigrivet.
Vispa 4 ägg och 4 dl strösocker vitt och poröst, det tar ca 5 minuter med elvispen.
Blanda de torra ingredienserna i en skål:
- 4 dl vetemjöl
- 2 tsk vaniljsocker
- 1 msk bakpulver
- 2 tsk malen kanel
- 2 tsk malen kardemumma
- 1,5 tsk malen ingefära
Rör ner de torra ingredienserna tillsammans med 2 dl neutral olja. Tillsätt även de rivna morötterna och rör till en jämn smet.
Häll ut smeten i bakformen och grädda sedan kakan i mitten av ugnen i ca 40 minuter. Känn med en sticka så att kakan är klar.
Låt kakan svalna helt i formen innan du lyfter upp den med hjälp av bakplåtspappret.
Dags för kronan på verket – frosting!
Vispa samman alla ingredienser till frostingen:
- 100 g smör, rumsvarmt
- 200 g cream cheese, rumsvarmt
- 3 dl florsocker
- 2 tsk vaniljsocker
- finrivet skal från 1 lime
Bred den härliga frostingen över kakan. Låt stå i kylen en liten stund och skär sedan i 20-25 bitar.
Kakan går utmärkt att frysa med frostingen på! 🙂