Blåbär- och citronkaka med vit choklad

Blåbär- och citronkaka med vit choklad

Blåbär och citron är en grym kombo. Släng in lite vit choklad så är du ett steg närmare himmelriket! Originalreceptet kommer från ”Allt om mat”. 

Sätt ugnen på 200 grader. Ugnsgallret ska vara i mitten av ugnen. 

Smörj och bröa en springform (diameter 22 cm). 

Smält 100 g smör i en kastrull och ta den sedan från värmen. Bryt ner 100 g vit choklad och låt den smälta i det varma smöret. 

Vispa snabbt samman 2 ägg, 2 dl strösocker och 2 tsk vaniljsocker (det ska inte bli poröst). Rör ner 2,5 dl vetemjölskalet från 1 citron (finrivet av det yttersta gula) samt 1 msk pressad citron. Tillsätt även det smälta smöret med chokladen och rör snabbt ihop till en smet. 

Grovhacka 50 g vit choklad

Fördela smeten i springformen. Strö ca 2 dl frysta blåbär samt den grovhackade chokladen över kakan. 

Grädda kakan i mitten av ugnen i ca 20 minuter. Låt svalna.

Serveras med fördel med lite florsocker på toppen och i sällskap av vaniljglass eller vispad grädde