Allt som serveras i glas ser extra tjusigt ut, eller hur? Fyra-sex portioner ger receptet.
Börja med äpplekompotten: Beräkna 1/2-1 äpple per person, beroende på storlek. Skala, kärna ur och tärna äpplen. Fräs dem mjuka i en liten kastrull tillsammans med en skvätt vatten, lite råsocker och kanel efter smak. Jag gillar kanel, alltså tar jag extra mycket 😉 Låt kompotten svalna något.
Fortsätt med cheesecakeröran: Vispa 2 dl vispgrädde, men inte alltför hårt. Blanda 200 g cream cheese med 3/4 dl strösocker och 1 tsk vaniljsocker. Vänd sedan ner den vispade grädden och blanda till en slät smet.
Krossa 6-8 Digestive-kex.
Varva kexsmulor, äpplekompott och cheesecakeröra i 4-6 portionsglas. Jag tycker desserten är godast att serveras nygjord när kexsmulorna fortfarande är “crunchiga”. Toppa gärna med lite kanel vid servering.