Äpplecheesecake i glas

Äpplecheesecake i glas

Allt som serveras i glas ser extra tjusigt ut, eller hur?   Fyra-sex portioner ger receptet.

Börja med äpplekompotten: Beräkna 1/2-1 äpple per person, beroende på storlek. Skala, kärna ur och tärna äpplen. Fräs dem mjuka i en liten kastrull tillsammans med en skvätt vatten, lite råsocker och kanel efter smak. Jag gillar kanel, alltså tar jag extra mycket 😉 Låt kompotten svalna något.

Fortsätt med cheesecakeröran: Vispa 2 dl vispgrädde, men inte alltför hårt. Blanda 200 g cream cheese med 3/4 dl strösocker och 1 tsk vaniljsocker. Vänd sedan ner den vispade grädden och blanda till en slät smet.

Krossa 6-8 Digestive-kex

Varva kexsmulor, äpplekompott och cheesecakeröra i 4-6 portionsglas. Jag tycker desserten är godast att serveras nygjord när kexsmulorna fortfarande är “crunchiga”. Toppa gärna med lite kanel vid servering.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *