Kladdkaka med salt kolafrosting och Daim

Kladdkaka med salt kolafrosting och Daim

En snabbakad kaka som känns betydligt mer avancerad! Med färdig kolasås tar du en ypperlig genväg! En form på 20 cm ger 6-8 bitar, om du gör en tunnare kladdkaka i en 22 cm-form räcker den nog till 8-10 bitar. Receptet kommer från Fridas bakblogg.

Kladdkaka:

Sätt ugnen på 175 grader, ugnsgallret ska vara i mitten. Smörj en springform med diametern 20 cm.

Smält 100 g smör i en kastrull. Ta kastrullen från värmen och bryt ner 100 g mörk choklad som får smälta under omrörning.

Rör snabbt ihop 2 ägg och 2 dl strösocker. Blanda de torra ingredienserna i en annan skål: 2 dl vetemjöl0,5 dl kakao2 tsk vaniljsocker samt en nypa salt.

Rör snabbt ihop ägg- och sockerblandningen med de torra ingredienserna och smält smör/choklad.

Häll smeten i formen och grädda sedan i mitten av ugnen i ca 16 minuter för en härligt kladdig kaka. Låt kakan svalna innan du toppar den med frostingen.

Frosting:

Vispa 100 g cream cheese mjuk och häll sedan ner 2 dl vispgrädde. Vispa snabbt ihop till en härlig frosting som håller för spritsning. Blanda sedan ner 1-1,5 dl kolasås från tub och en rejäl nypa flingsalt.

Spritsa frostingen över den svala kakan och toppa med ytterligare lite kolasås samt grovt krossad Daim.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.