En snabbakad kaka som känns betydligt mer avancerad! Med färdig kolasås tar du en ypperlig genväg! En form på 20 cm ger 6-8 bitar, om du gör en tunnare kladdkaka i en 22 cm-form räcker den nog till 8-10 bitar. Receptet kommer från Fridas bakblogg.
Kladdkaka:
Sätt ugnen på 175 grader, ugnsgallret ska vara i mitten. Smörj en springform med diametern 20 cm.
Smält 100 g smör i en kastrull. Ta kastrullen från värmen och bryt ner 100 g mörk choklad som får smälta under omrörning.
Rör snabbt ihop 2 ägg och 2 dl strösocker. Blanda de torra ingredienserna i en annan skål: 2 dl vetemjöl, 0,5 dl kakao, 2 tsk vaniljsocker samt en nypa salt.
Rör snabbt ihop ägg- och sockerblandningen med de torra ingredienserna och smält smör/choklad.
Häll smeten i formen och grädda sedan i mitten av ugnen i ca 16 minuter för en härligt kladdig kaka. Låt kakan svalna innan du toppar den med frostingen.
Frosting:
Vispa 100 g cream cheese mjuk och häll sedan ner 2 dl vispgrädde. Vispa snabbt ihop till en härlig frosting som håller för spritsning. Blanda sedan ner 1-1,5 dl kolasås från tub och en rejäl nypa flingsalt.
Spritsa frostingen över den svala kakan och toppa med ytterligare lite kolasås samt grovt krossad Daim.