Glutenfria havrekakor

Glutenfria havrekakor

Glutenfria om man tål havregryn, alltså (det finns även s.k ren havre att köpa). Dessa kakor bakas på sådant man ofta har hemma, och ger riktigt goda havrekakor/havreflarn! Receptet hittade jag på Kokaihop.se men hoppade över momentet att ringla smält choklad över. De blev uppskattade av personalen på sonens förskola 🙂

Rör 125 g rumsvarmt smör och 1 dl strösocker poröst. 

Blanda samman de torra ingredienserna i en skål: 0,5 dl mixade/malda solroskärnor0,75 dl maizena majsmjöl (inte redningen alltså), 3 dl havregryn1 tsk hjorthornssalt och 1,5 msk vaniljsocker

Blanda snabbt ner de torra ingredienserna i smör/socker-blandningen. 

Lägg bakplåtspapper på två-tre plåtar och sätt ugnen på 175 grader. 

Dela upp degen i 24-30 bitar, rulla bollar och fördela dem på plåtarna. Grädda en plåt i taget i mitten av ugnen i 10-12 minuter, tills de kakorna/flarnen fått fin färg. Tänk på att de flyter ut rätt mycket, jag tycker 12 st/plåt blir bra. 

Låt kakorna svalna på plåten innan du lägger över dem på galler för att kallna helt. Förvaras med fördel i metallburk för att behålla sin knaprighet.