LCHF-gratäng med squash, kyckling och bacon

LCHF-gratäng med squash, kyckling och bacon

Vi hade kycklingfilé över från helgmiddagen, perfekt att omvandla detta till en gräddig gratäng!

Sätt ugnen på 200 grader (gärna varmluft).

Dela 3-4 tillagade kycklingfiléer i bitar. Om du inte har tillagad kyckling så tar du motsvarande mängd rå kyckling som du delar i bitar och steker i en klick smörSalt och peppar på, så klart!

Dela 1 gul eller grön squash på längden och skiva den sedan i ca 7 mm tjocka halvmånar. Fräs squashen i omgångar i lite olivolja, tills den får fin färg men utan att bli alltför mjuk.

Lägg den frästa squashen i en gratängform och lägg sedan kycklingbitarna över (kycklingen är då antingen kall eller nystekt).

Hacka 1 stor vitlöksklyfta och låt mjukna i lite olivolja i stekpannan. Akta så den inte bränns! Häll 3 dl vispgrädde och låt koka upp. Krydda med valfri ört, jag tog färsk oregano, samt salt och nymalen svartpeppar.

Häll gräddsåsen över kyckling och squash i gratängformen. Toppa med lite riven ost.

Gratinera sedan i mitten av ugnen i ca 10 minuter, tills osten har smält och fått fin färg.

Medan gratängen är i ugnen knapersteker du 1 paket bacon (140 g) som sedan strösslas över den färdiga gratängen.

Jag serverade buljongkokt blomkålsris och egenodlade cocktailtomater till 🙂