Lågtempad fläskkarré med chili, ingefära och honung

Lågtempad fläskkarré med chili, ingefära och honung

Allt kött som får tillagas på lägre temperatur blir himmelskt! Här körde vi en fläskkarré på 125 grader, vilket tog ca 2 h. Sådant man hinner med på en söndag!

Sätt ugnen på 125 grader, ugnsgallret ska vara i nedre delen av ugnen. 

Putsa 1 kg fläskkarré, krydda steken med salt och nymalen svartpeppar. Bryn fläskkarrén i en klick smör i en het stekpanna.

Medan steken bryns rör du ihop smaksättningen: 3 msk flytande honung0,5-1 msk sambal oelek och 1 msk riven ingefära (vi har en tub från Santa Maria, mycket smidigt!).

Lägg över steken i en mindre ugnsform. Häll 1,5 dl vatten i stekpannan för att få med alla goda smaker från stekningen. Häll sedan vattnet i ugnsformen runt köttbiten. Stick in en stektermometer i den tjockaste delen av steken. Fördela chiliblandningen över köttbiten. 

Tillaga köttbiten i den låga ugnsvärmen tills den har nått 82 grader. Det tog ca 2 h för oss. 

Ta ut steken, häll ner skyn i en kastrull. Lägg aluminiumfolie över steken och låt den vila medan sås och passande tillbehör tillreds. Har du dubbla ugnar så passar hasselbackspotatis till, mums! 

Såsen består av stekskynca 3 dl vispgrädde samt nymalen svartpeppar. Jag tog även lite soya för färgens skull.