Fish'n'chips

Fish’n’chips

En klassisk, engelsk rätt – som är allt annat än nyttig 😉

Börja med såserna: En klassisk tartarsås samt dito fast med lite curry i. 

Fortsätt med frityrsmeten (Per Mobergs recept á 500-600 g fisk): Blanda samman 3 dl vetemjöl2 tsk maizena (mjöl, ej redning), 2 tsk bakpulver, saften från 0,5 citron samt 2 dl ljust öl. Krydda med salt och nymalen svartpeppar. Låt smeten svälla ca 20 minuter. 

Hetta upp frityrolja i fritösen till 160 grader. Har du inte fritös går det lika bra i en gryta, men tänk på att ha ett stort lock till hands om oljan skulle börja brinna. Häll aldrig vatten i het olja!

Tillaga pommes frites i ugn eller fritösen. 

Dela ca 500 g vit fisk (vi köpte kolja hos vår fiskhandlare) i mindre bitar. Doppa dem i frityrsmeten och fritera dem sedan tills de är gyllene, det tar några minuter per fiskbit. Låt den friterade fisken rinna av på hushållspapper. 

Eftersom vi körde pommesen i fritösen också, så passar vi på att dubbelfritera dem (alltså köra dem en gång innan och en gång efter att fisken friterats). 

Servera de nyfriterade fiskbitarna med varm pommes, de båda såserna och en citronklyfta. Mums! 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *